Pegasus Run

17 september – Arnhem Pegasus Run 

Op 17 september is het precies 78 jaar geleden dat de Slag om Arnhem begon. Om de herdenking hieraan op een bijzondere manier invulling te geven is er vanaf dit jaar een nieuw hardloop- en wandelevent; de Arnhem Pegasus Run. Het is geen wedstrijd, maar een community run & walk waarbij het herdenken centraal staat. 

Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. De beoogde bevrijding in september 1944 mislukte, waardoor Arnhem geëvacueerd werd en Noord Nederland de hongerwinter moest doormaken. Tijdens de Arnhem Pegasus Run staan we letterlijk en figuurlijk stil bij de historische gebeurtenissen in september 1944. 

Deelnemers en supporters zijn vanaf 19u00 welkom bij op het pleintje voor Dudok Arnhem. Om 19.30 uur start de kidsrun voor kinderen tot 6 jaar. Zij lopen zo nodig met begeleiding van een ouder een rondje om de Eusebiuskerk van circa 250 meter. Daarna zijn de kinderen van 6-12 jaar aan de beurt, zij lopen twee rondjes om de kerk (circa 500 meter). Alle kinderen krijgen een leuke herinnering en de eerste drie krijgen een prijsje. Deelname aan de kidsrun is gratis.

Vanaf 20.00 uur start de Arnhem Pegasus Run van circa zeven kilometer. Er wordt in groepen gelopen met verschillende snelheden, dus iedereen kan meedoen. Na de start van de hardlopers lopen de wandelaars de route. Onderweg wordt op bijzondere locaties het verhaal verteld van de Slag om Arnhem. Hierbij is de samenwerking gezocht met culturele partners in de stad. Voor meer info volg de Arnhem Running Tribe op Instagram en Facebook. 

Deelname aan de Arnhem Pegasus Run & Walk kost € 11,50 (+ € 1,75 servicekosten) en daarvoor krijg je een bijzondere hardloop- of wandelervaring, een herinneringsvaantje en een consumptie. Start en Finish zijn bij Dudok Arnhem in het Eusebiuskwartier.

Klik HIER om je in te schrijven!


Powered by gemeente Arnhem, Dudok Arnhem & Runnersworld Arnhem